Založ si blog

Sloboda a Solidarita – pojmy

Pred pár dňami nám naša nová mediálna hviezda prezradila, čo znamená pojem sloboda v názve strany SaS, chýba nám už teda len vysvetliť, čo znamená pojem solidarita a myslím, že poslanie, ciele a obsah tejto ,,strany“ budú už konečne odhalené. Len premýšľam, či na takéto odhalenie nebude treba usporiadať špeciálny event.

Nuž teda poďme k veci. Slovo sloboda ako sa v posledných dňoch ukázalo znamená naozaj slobodné obsadzovanie postov nominantmi politických strán vládnej koalície, v prípade Košických teplárni nominantmi SaS. Slobodné odchádzanie z funkcií, slobodné rozdávanie peňazí, odmien, útrat… . Solidarita však musí byť. Sme solidárni s tými, ktorí prišli, sadli, zobrali vysoké odmeny a odišli. Solidárni sme hlavne samy k sebe a nie k ľuďom. Len tak mimochodom… nie je niekde niečo podobné voľné? Pár tisíc eur za tri či štyri mesiace by sa vcelku hodilo. Ale späť k pojmom. Sme síce solidárni s úbohými študentmi, ktorí požívajú omamné látky a nepredávajú ich. Sme solidárni so všetkými antificovcami, antimečiarovcami a všetkymi anti, ktorí sa nám momentálne hodia. Solidaritu sme prejavili aj pri nástupe do vlády s tretím sektorom a študentmi. Či?

Milá SaS. Sme veľmi vďačný za tento druh solidarity. Tešíme sa, že smerujete k plneniu svojho volebného programu aspoň v troch bodoch… . Naďalej pociťujeme solidaritu zo strany poslancov tak prudko novokultúrnopolitického zoskupenia hlavne v oblasti zdravotného poistenia, rovnako aj naše mládežnícke organizácie naozaj vďaka výdatnej podpore tejto vlády napredujú. Tak aktívne stretávanie s predstaviteľmi vlády v rámci mládežníckej politiky sa zdalo naozaj iba snom…dnes to už nie je ani sen.

Tak teda ešte raz hlboká vďaka a LEN TAK ĎALEJ!!!

Referendum? A o čom…

25.08.2010

Zhruba mesiac pred ľudovým hlasovaním, ktoré si vybojovala ešte v predvolebnom boji vládna strana Sloboda a Solidarita sociológovia posúdili, že bude neúspešné. Na to, aby bolo referendum platné je totiž treba nadpolovičnú väčšinu platných hlasov všetkých voličov. Je to klasický príklad toho, ako vďaka populizmu niektorých politikov prichádzame o tisícky eur. Najskôr [...]

O čo tu ide?

29.07.2010

Je naozaj časovo veľmi náročné sledovať momentálnu situáciu na našej politickej scéne. Hodinu človek nesleduje správy, nečíta internetové noviny a hneď je všetko inak ako to bolo. Čo prinesie nestabilita? To je snáď najťažšia otázka, ktorú si môžeme položiť. Sulík už dnes ľutuje, že vzal na kandidátnu listinu Matoviča a ďalších troch poslancov, ktorí sa do [...]

Niekto sa asi pomýlil !

28.07.2010

Keď sa človek chcce dostať na nejakú pozíciu, mal by zvážiť všetky pre a proti. Na jednej strane lákavá pozícia, ktorá umožňuje mať obrovský dosah na ovplyvňovanie vývoja budúcnosti nášho malého a krásneho štátu. Na druhej strane, by si mal človek uvedomiť, že keď takúto pozíciu obsadí, stáva sa z neho verjná osoba, reprezentant Slovenskej republiky. Je [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 11 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 16383x
Priemerná čítanosť článkov: 2731x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy