Založ si blog

Referendum? A o čom…

Zhruba mesiac pred ľudovým hlasovaním, ktoré si vybojovala ešte v predvolebnom boji vládna strana Sloboda a Solidarita sociológovia posúdili, že bude neúspešné. Na to, aby bolo referendum platné je totiž treba nadpolovičnú väčšinu platných hlasov všetkých voličov. Je to klasický príklad toho, ako vďaka populizmu niektorých politikov prichádzame o tisícky eur. Najskôr sa zviditeľniť lacnými rečami a nezmyselnými vyhláseniami a potom sa na to celé vykašľať. Na čo by informovali bližšie občanov o pripravovanom referende? V podstate ani nie je o čom informovať nakoľko väčšina otázok položených v referende sú bezduché bláboly. Hlavné však je, že sedíme v parlamente na teplých miestečkách a hráme sa na kráľov.

 

O novej morálke sme tiež počuli práve od kandidátov už spomínanej parlamentnej strany. Najskôr neskorumpovatelní občiansky kandidát veľmi primitívnym spôsobom verejne vyhlási, koľko zhruba by tak stál jeho hlas v parlamente. Pár týždňov na to predseda parlamentu, ktorý má okrem iného spĺňať aj určité reprezentatívne postavenie zavedie do etikety nový štýl ako som sa dopočula včera v električke pri rozhovore mladého páru tzv. na hulíka :-). Je síce zdravé mať zmysel pre humor, ale netreba to preháňať.

 

Vo vládnom programe, ktorý okrem iného považujem za bezduchý vo vzťahu k tretiemu sektoru ako som už písala v predošlom blogu sú slová ako podpora rozvoja športu, otvoreného dialógu s mládežou a pod. By ma len zaujímalo, či sú si istí, že je pre mládež najlepšie sedieť celý deň za internetom a komunikovať jedine prostredníctvom nejakej sociálnej siete. Ako sa chcete otvorene rozprávať, páni poslanci s mladými ľuďmi, keď vám nevidia do tváre? Poďme teda všetci celé dni sedieť za internetom a písať si správy.

Sloboda a Solidarita – pojmy

15.02.2011

Pred pár dňami nám naša nová mediálna hviezda prezradila, čo znamená pojem sloboda v názve strany SaS, chýba nám už teda len vysvetliť, čo znamená pojem solidarita a myslím, že poslanie, ciele a obsah tejto ,,strany“ budú už konečne odhalené. Len premýšľam, či na takéto odhalenie nebude treba usporiadať špeciálny event. Nuž teda poďme k veci. Slovo sloboda ako [...]

O čo tu ide?

29.07.2010

Je naozaj časovo veľmi náročné sledovať momentálnu situáciu na našej politickej scéne. Hodinu človek nesleduje správy, nečíta internetové noviny a hneď je všetko inak ako to bolo. Čo prinesie nestabilita? To je snáď najťažšia otázka, ktorú si môžeme položiť. Sulík už dnes ľutuje, že vzal na kandidátnu listinu Matoviča a ďalších troch poslancov, ktorí sa do [...]

Niekto sa asi pomýlil !

28.07.2010

Keď sa človek chcce dostať na nejakú pozíciu, mal by zvážiť všetky pre a proti. Na jednej strane lákavá pozícia, ktorá umožňuje mať obrovský dosah na ovplyvňovanie vývoja budúcnosti nášho malého a krásneho štátu. Na druhej strane, by si mal človek uvedomiť, že keď takúto pozíciu obsadí, stáva sa z neho verjná osoba, reprezentant Slovenskej republiky. Je [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 16382x
Priemerná čítanosť článkov: 2730x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy