Založ si blog

O čo tu ide?

Je naozaj časovo veľmi náročné sledovať momentálnu situáciu na našej politickej scéne. Hodinu človek nesleduje správy, nečíta internetové noviny a hneď je všetko inak ako to bolo.

Čo prinesie nestabilita?

To je snáď najťažšia otázka, ktorú si môžeme položiť. Sulík už dnes ľutuje, že vzal na kandidátnu listinu Matoviča a ďalších troch poslancov, ktorí sa do parlamentu prekrúžkovali ako členovia občianskeho združenia Obyčajní ľudia. Už to tak vyzerá, že sľuby a dohody predsedu parlamentu netrvajú veľmi dlho a stáva sa takmer pravidlom, že to čo pán Sulík sľúbi vám reálne nikto dať alebo splniť nemôže. Koniec koncov stojan na balóny, ktorý si z neho spravila premiérka Iveta Radičová mohol tušiť, že s nestranníckymi kandidátmi budú problémy. Čo už je to za poslanecký klub, v ktorom si poslanci navzájom nedôverujú?

Matovič, hráč alebo vydierač?

Prvá kauza, ktorá bola medializovaná a priniesla popularitu Igorovi Matovičovi, z ktorej ma podľa Sulíka veľkú radosť bola, keď Matovič nahlásil, že mu kamarát ponúkol peniaze za to, aby zabezpečil pád novej vládnej koalície. Nakoniec to Matovič prekrútil na to, že to bol len zlý vtip. Ale ja by som skôr povedala, že Igor Matovič takýmto líščím spôsobom verejne povedal, aká je vyvolávacia cena za jeho poslanecký hlas. Otázka teraz znie, ktorá koaličná strana sa dá vyprovokovať ako prvá a tieto peniaze si zoženie. A možno to bude práve Róbert Fico, ktorý takejto ponuke neodolá a jeho túžba po moci bude len pár miliónov eur vzdialená od skutočnosti.

V prípade, že Igor Matovič sa nejakým spôsobom dohodne s koaličnými partnermi nastáva obraz číslo dva. Opäť raz sme svedkami toho, ako si z nás niektorí politici spravili doslova dobrý deň. Snaha o neprivatizovanie štátnych strategických podnikov ich prevedením na mestá a samosprávy je dnes minulosťou a nastáva scenár, ktorého som sa tak veľmi obávala a ktorý mestá prekvapil naozaj nemilo. Predsa len dať teplárne do správy mestám je oveľa výhodnejšie riešenie na šetrenie, ako ich zprivatizovať a potom platiť obrovské peniaze súkromným podnikom. Ale tak každý si potrebuje niečo uliať. Ako si koalícia rozdelí zisk z privatizovaných podnikov povedať neviem, ale jasné je, že nie každý dostane rovnako a práve to je možno prvý krôčik, ktorý môže viesť k rozpadu novej vládnej koalície.

Uvidíme, čo nám prinesú správy o hodinku či dve a ako sa zmenia rétoriky predsedov koaličných strán a Igora Matoviča.

Sloboda a Solidarita – pojmy

15.02.2011

Pred pár dňami nám naša nová mediálna hviezda prezradila, čo znamená pojem sloboda v názve strany SaS, chýba nám už teda len vysvetliť, čo znamená pojem solidarita a myslím, že poslanie, ciele a obsah tejto ,,strany“ budú už konečne odhalené. Len premýšľam, či na takéto odhalenie nebude treba usporiadať špeciálny event. Nuž teda poďme k veci. Slovo sloboda ako [...]

Referendum? A o čom…

25.08.2010

Zhruba mesiac pred ľudovým hlasovaním, ktoré si vybojovala ešte v predvolebnom boji vládna strana Sloboda a Solidarita sociológovia posúdili, že bude neúspešné. Na to, aby bolo referendum platné je totiž treba nadpolovičnú väčšinu platných hlasov všetkých voličov. Je to klasický príklad toho, ako vďaka populizmu niektorých politikov prichádzame o tisícky eur. Najskôr [...]

Niekto sa asi pomýlil !

28.07.2010

Keď sa človek chcce dostať na nejakú pozíciu, mal by zvážiť všetky pre a proti. Na jednej strane lákavá pozícia, ktorá umožňuje mať obrovský dosah na ovplyvňovanie vývoja budúcnosti nášho malého a krásneho štátu. Na druhej strane, by si mal človek uvedomiť, že keď takúto pozíciu obsadí, stáva sa z neho verjná osoba, reprezentant Slovenskej republiky. Je [...]

sud, kuciak, hascak

Haščákov advokát reagoval na nové obvinenie v kauze Gorila

19.03.2024 14:50

Finančník čelí ďalšiemu obvineniu v kauze Gorila.

Hong Kong

Hongkonský parlament jednohlasne prijal nový zákon o národnej bezpečnosti

19.03.2024 14:40

Nový zákon udeľuje tresty za trestné činy rozdelené do piatich kategórií.

Liptovský Mikuláš odchyt medveď

Nebezpečného medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, by mali odchytiť v utorok

19.03.2024 14:29

Mestská polícia žiada verejnosť, aby sa poobede a večer nezdržiavala v lokalite starej cesty medzi Iľanovom a Závažnou Porubou.

Copacabana

Brazílske mestá sa smažia, v Riu padol rekord. Ľudia zo Sao Paula utekali k moru

19.03.2024 13:43, aktualizované: 14:24

Najhoršia situácia je v chudobných štvrtiach, kde nie je žiadna zeleň.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 16385x
Priemerná čítanosť článkov: 2731x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy