Založ si blog

Niekto sa asi pomýlil !

Keď sa človek chcce dostať na nejakú pozíciu, mal by zvážiť všetky pre a proti. Na jednej strane lákavá pozícia, ktorá umožňuje mať obrovský dosah na ovplyvňovanie vývoja budúcnosti nášho malého a krásneho štátu. Na druhej strane, by si mal človek uvedomiť, že keď takúto pozíciu obsadí, stáva sa z neho verjná osoba, reprezentant Slovenskej republiky. Je reprezentant nie len keď vycestuje do zahraničia na pracovnú cestu, ale aj doma. A je jedno či ide na nákup do hypermarketu alebo na zasadnutie parlamentu.

Etiketa. Ani ja to slovo nemam rada a viem, aké to je, keď sa človek musí obmedzovať v pohybe, dýchaní a hlavne v správaní. Niekedy je to naozaj veľmi ťažké. Napriek tomu je etiketa a jej dodržiavanie je v zahraničí veľmi prudko sledované a vnímané. Nie je to len o tom, čo má človek oblečené, ale aj o tom ako sa správa. Sú určité zásady, ktoré predstavujú a slúžia práve na to, aby mohol predstaviteľ parlamentu prejavil úctu diplomatom, reprezentatom iných štátov.

Pán Sulík už nie je podnikateľ. Ak si nevšimol fakt, že je predesedom zákonodarného orgánu, tak by sa mal touto novinkou v jeho živote začať veľmi vážne zaoberať. Na neformálny obed na ktorom si pán odnikateľ dohaduje kšefty nech ide oblečený ako chce, ale dnes, keď už nie je podnikateľ, ale je verejná osoba mal by sa k tomu adekvátne správať.

Pozor! Tu nejde len o vnútroštátne záležitosti, ide o to, že svojim vystupovaním a tým v akej je pozícií je sledovaný aj z pozícií nie len okolitých štátov, ale celej EÚ. Správa o neadkvátnom vystupovaní opredesu parlamentu obletela celú európu. V diplomatických kruhoch je vec vystupovania a obliekania veľmi ostro sledovaná. Obrana typu, že ja tých ľudí poznám a sú to moji kamaráti v topmto prípade neplatí. .

Ak chce Sulík neformálne stretnutia s diplomatmi, kamarátmi nech ich pozve na cahtu do lesa a tam nech ssi riešia svoje neformálne a priateľské veci. Ale ak ide o stretnutie, na ktorom sa riešia štátne záležitosti, takét stretnuie nikdy nesmie byť neformálneho rázu tak, ako to tvrdí pán Sulík.

Nová premiérka sa vyjadrila, že vzťahy s Českou republikou budú a sú nadštandartné, práve pre to, že aj v ČR nastúpila pravicová vláda tak sa teda pýtam? Ako je možné, že na stránkach českých médií chodia reklamy dehonestujúce SR? Ako je možné, že témou číslo jedna je to, ako sa predseda parlamentu SR  znemožnil na stretnutí s diplomatmi?

Ak si Slovenská republika chce minimálne udržať to postavenie, ktoré má a má byť minimálne vnímaná a akceptovaná tak ako je,takéto ,,neformálne stretnutia“ sa budú musieť stať minulosťou. Nši zástupcvovia v parlamente nesmúrobiť hanbu tým, ako sa správajú.

Otázka je, kto má sprviť poriadok v politickej a diplomatickej kultúre ak nie predseda parlamentu. najsmutnejšie na tom je to, že práve pán Sulík má byť ten, ktorý dohliada a vyvodzuje dôsledky za takét aktivity. Som len zvedavá, koľko sebareflexie je predseda parlamentu schopný sám v sebe nájsť. Obávam sa, že podľa jeho vyjadrení na facebooku tam toho veľa nenájde.

Sloboda a Solidarita – pojmy

15.02.2011

Pred pár dňami nám naša nová mediálna hviezda prezradila, čo znamená pojem sloboda v názve strany SaS, chýba nám už teda len vysvetliť, čo znamená pojem solidarita a myslím, že poslanie, ciele a obsah tejto ,,strany“ budú už konečne odhalené. Len premýšľam, či na takéto odhalenie nebude treba usporiadať špeciálny event. Nuž teda poďme k veci. Slovo sloboda ako [...]

Referendum? A o čom…

25.08.2010

Zhruba mesiac pred ľudovým hlasovaním, ktoré si vybojovala ešte v predvolebnom boji vládna strana Sloboda a Solidarita sociológovia posúdili, že bude neúspešné. Na to, aby bolo referendum platné je totiž treba nadpolovičnú väčšinu platných hlasov všetkých voličov. Je to klasický príklad toho, ako vďaka populizmu niektorých politikov prichádzame o tisícky eur. Najskôr [...]

O čo tu ide?

29.07.2010

Je naozaj časovo veľmi náročné sledovať momentálnu situáciu na našej politickej scéne. Hodinu človek nesleduje správy, nečíta internetové noviny a hneď je všetko inak ako to bolo. Čo prinesie nestabilita? To je snáď najťažšia otázka, ktorú si môžeme položiť. Sulík už dnes ľutuje, že vzal na kandidátnu listinu Matoviča a ďalších troch poslancov, ktorí sa do [...]

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:45

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:39

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 16384x
Priemerná čítanosť článkov: 2731x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy