Založ si blog

Vivat Slovakia

Každý deň, keď čítam správy, vyhlásenia novej vlády a vidím kroky, ktoré avízuje premýšľam nad tým, aký sme my Slováci ľahko ovplyvniteľný.

Najviac ma na tom celom zaráža postoj mladých ľudí. Je totiž smutná realita, že strane SaS sa podaril doslova husársky kúsok.

Pred voľbami som mala tú česť často diskutovať s mladými ľuďmi o tom, koho budú voliť a prečo. Asi neuhádnete, ale 90% z budúcej slovenskej inteligencie mi povedali, že ich hlas bude patriť strane Richarda Sulíka, SaS. A naozaj sa stalo, že táto nová ,,politická strana“ získala vo voľbách 307 287 hlasov voličov.

A čo sa stalo týždeň po voľbách? V diskusnej relácií pán Sulík priznal, že dve témy vďaka ktorým je dnes v parlamente  nepresadí a dokonca ani nebudú zaradené do vládneho programu. Tak to sa vzdal veľmi rýchlo nemyslíte? Povedala by som, že nikomu sa ešte nepodarilo tak oklamať mládež, ako práve strane SaS. Ja by som povedala že vedenie SaS vedelo, že tieto dva z jeho super 120 nápadov nemôžu v tomto  volebnom období presadiť. Nakoniec o tom, že diskusia na túto tému v parlamente  je už dnes minulosťou. A aby celá situácia bola trošku pikantnejšia pán Sulík sa usmieva do objektívov fotografov a otvorene prezentuje svoju spokojnosť. Asi zabudol na spokojnosť voličov. Ale tak nám treba!!!

Čo sa dnes v skutočnosti deje a čo sa nikde nedočítame?

Nová vláda asi zabudla, že jej moc nie je nekonečná, ale má svoje hranice. Koniec koncov, tí, ktorí dnes rozhodujú o budúcom vývoji Slovenskej republiky, ktorej okrem iného ani nevedia prísť na meno, nemajú základné znalosti v oblasti legislatívy, vedenia štátu a čo je horšie, Ústava SR im nič moc nehovorí a dala by som ruku do ohňa za to, že mnohí z nich tento dokument ani v ruke nedržali – možno prvý krát keď skladali sľuby.

Prvé kroky, ktoré naša nová vláda robí ma naozaj zarážajú a sú absolútne neprofesionálne a nepomôžu nikomu okrem nich samých. Nezastávam názor,ˇže vláda Róberta Fica bola bez chýb. Ale to je dnes minulos. Nuž a aby som prešla k téme:

Nová vláda v prvom rade potrebuje spraviť ,,poriadok“. Preto prepúšťajú 20 000 zamestnancov štátnej správy. Riaditelia úradov, odborníci, ľudia, ktorí rozumejú svojej práci a robia ju dobre o ňu dnes prichádzajú a sú nahradzovaní nekvalifikovanými pracovníkmi, ktorí častokrát nastúpia na miesto, o ktorom v podstate nič nevedia. A to všeko len preto, že sú z inej politickej strany, ako zo strán vládnej koalície. Minulá vláda, aj keď niektoré veci viac ako prepásla bola spoň tak charakterná a rozumná, že nechala pracovať v štátnej správe aj ľudí, ktorí neboli rovnakého politického názoru, ale rozumeli sa svojej práci a to bolo pre ňu podstatné. Trošku mi to zaváňa diskrimináciou.

A čo bude s tými 20 000 nezamestanými. No treba uznať, že to vymysleli naozaj veľmi šikovne. Dajú im podpísať dohody a odstupné platy a tým pádom títo ľudia strácajú nárok na podporu v nezamestnanosti , čo znamená, že sú nezamestnaní, ale nie sú tak evidovaný. Tak vznikne približne  8% skrytých nezamestnaných. A aby to nebolo všetko naše úrady  inštitúcie budú viesť ľudia, ktorí nie sú vzdelaní v danom odbore, bez praxe a prípravy a hlavne bez pocitu zodpovednosti. Tak to sa máme na čo tešiť!

Mimochodm aj ja som ukončila gymnázium, ovládam dva cudzie jazyky a rada by som bola štátnou tajomníčkou. Mám aj lepšie referencie ako štátna tajomníčka ministerstva práce. Keď už teda tak hovoríme o protikorupčných opareniach a o rodikárstve a dosadzovaní si priateľov na dôležité posty očakávam, že moja žiadosť do zamestnania na túto pozíciu bude akceptovaná. 🙂

Sloboda a Solidarita – pojmy

15.02.2011

Pred pár dňami nám naša nová mediálna hviezda prezradila, čo znamená pojem sloboda v názve strany SaS, chýba nám už teda len vysvetliť, čo znamená pojem solidarita a myslím, že poslanie, ciele a obsah tejto ,,strany“ budú už konečne odhalené. Len premýšľam, či na takéto odhalenie nebude treba usporiadať špeciálny event. Nuž teda poďme k veci. Slovo sloboda ako [...]

Referendum? A o čom…

25.08.2010

Zhruba mesiac pred ľudovým hlasovaním, ktoré si vybojovala ešte v predvolebnom boji vládna strana Sloboda a Solidarita sociológovia posúdili, že bude neúspešné. Na to, aby bolo referendum platné je totiž treba nadpolovičnú väčšinu platných hlasov všetkých voličov. Je to klasický príklad toho, ako vďaka populizmu niektorých politikov prichádzame o tisícky eur. Najskôr [...]

O čo tu ide?

29.07.2010

Je naozaj časovo veľmi náročné sledovať momentálnu situáciu na našej politickej scéne. Hodinu človek nesleduje správy, nečíta internetové noviny a hneď je všetko inak ako to bolo. Čo prinesie nestabilita? To je snáď najťažšia otázka, ktorú si môžeme položiť. Sulík už dnes ľutuje, že vzal na kandidátnu listinu Matoviča a ďalších troch poslancov, ktorí sa do [...]

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 16392x
Priemerná čítanosť článkov: 2732x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy